Foto: Kirsty O'Connor/PA via AP/TT

Johnson anklagas för att gömma ryssrapport

Telegram från TT / Omni
05 nov. 2019, 18.14

Den brittiska oppositionen efterlyser resultaten av en utredning som parlamentets underrättelsekommitté har gjort av ryska påverkansförsök i Storbritannien – och frågar sig om regeringen och premiärminister Boris Johnson medvetet undanhåller dem.

Storbritannien har anklagat Ryssland för att aktivt försöka påverka val i västländer och kommittén har bland annat utrett om detta skett i samband med folkomröstningen om brexit.

– Vad är Downing Street så oroligt för? Jag befarar att det är för att de inser att denna rapport kommer att leda till ytterligare frågor om kopplingar mellan Ryssland och brexit, säger Labourpartiets utrikespolitiska talesperson Emily Thornberry.

Brittiska säkerhetstjänster har gett klartecken för att offentliggöra resultaten, men regeringen har hittills inte godkänt det, vilket innebär att de inte lär släppas innan nyvalet den 12 december.

Biträdande utrikesminister Christopher Pincher säger att premiärministern behöver tid att gå igenom resultaten. Ryssland har nekat till alla anklagelser om valpåverkan.