Detta är en artikel från TT.

Netflix höjer priset – satsar på svenskt

Telegram från TT / Omni
16 January 2020, 05.00, uppdaterad 16 January 2020, 07.27

Netflix höjer från och med nu sitt premiumabonnemang, där man kan strömma film och tv-serier på fyra olika skärmar samtidigt. Tidigare var priset för svenska användare 139 kronor – nu höjs det till 159 kronor för nya kunder.

"Vi höjer våra priser då och då för att möta de stora investeringar som vi har gjort i nya tv-serier och filmer, men även för att förbättra vår produkt", säger Anoek Eckhardt, kommunikationsansvarig för Netflix i norra Europa enligt ett pressmeddelande.

Redan befintliga kunder kommer att få meddelande i mejl en månad innan prishöjningen genomförs för dem, skriver strömningsjätten.

Bas- och standardabonnemangen där man kan se på en respektive två skärmar samtidigt kommer inte att höjas.

Netflix har investerat i svenskt innehåll under de senaste åren och flera projekt är på gång. Det handlar bland annat om "Snabba cash" i tv-serieform, en serie baserad på Fredrik Backmans "Folk med ångest" och en skildring av tillkomsten av Spotify, som ännu inte är färdigskriven.

Samtidigt kommer man också att satsa mer på funktioner med interaktivt innehåll som i filmen "Black mirror: Bandersnatch" från i fjol, där tittarna kan välja hur handlingen ska fortsätta.