Detta är en artikel från TT.

Rösler: Det blir inte lätt för Rosenberg

Telegram från TT / Omni
27 November 2019, 16.15, uppdaterad 27 November 2019, 17.38

En av höstens viktigaste Europamatcher för Malmö FF blir också Markus Rosenbergs sista framträdande på Stadion.

Två anledningar som gör att en speciell kväll väntar, enligt tränaren Uwe Rösler.

– Om någon kan hantera den här situationen är det Markus, säger han.

Allt står på spel i matchen hemma mot Dynamo Kiev på torsdagskvällen. Det är säsongens sista hemmamatch för Malmö FF, Stadion kommer att vara fullsatt och varje poäng kan bli avgörande.

Med två omgångar kvar av Europa Leagues gruppspel ligger MFF trea i sin grupp, en poäng bakom både Dynamo Kiev och FC Köpenhamn. Vid seger har MFF goda chanser att gå till slutspel. En förlust har laget knappast råd med.

– Vi spelar mot ett topplag, det bästa laget i gruppen, men det är absolut möjligt. Vi måste göra en utomordentlig match och vi behöver göra mål, säger MFF-tränaren Uwe Rösler på en presskonferens dagen innan matchen.

Hyllas efter slutsignalen

Efter slutsignalen planeras en stor hyllning av lagkaptenen Markus Rosenberg som har spelat 370 matcher och gjort 140 mål i MFF-tröjan.

– Att det är hans sista hemmamatch kommer bara få en positiv effekt. Alla runt klubben vill att han får en bra avslutning och får avsluta med en seger, säger lagkamraten Jo Inge Berget.

Uwe Rösler är inne på samma spår.

– Det är en speciell match för Markus, spelarna, supportrarna och hela klubben. Jag har aldrig varit i hans situation, så jag kan bara anta, men det blir inte lätt för honom att hantera alla känslor. Det har förmodligen varit mycket tänkande. Om någon kan hantera den här situationen är det Markus, säger han.

Lewicki saknas

Inför matchen har det varit osäkert om Oscar Lewicki kan komma till spel, men Uwe Rösler meddelar att han inte ingår i truppen på grund av en lårskada. Även Anders Christiansen och Franz Brorsson saknas i matchtruppen på grund av skador.

Trots deras frånvaro tror Rösler att laget kan spela på toppen av sin förmåga.

– Jag beundrar mina spelare för jag vet att de höjer sin standard inför matcher som den här. Jag hoppas få se det nu också, säger han.

Malmö FF avslutar gruppspelet i Europa League med bortamatchen mot FC Köpenhamn den 12 december.

Fakta: Förutsättningarna i grupp B

Efter fyra spelade omgångar i Europa Leagues gruppspel skiljer bara en poäng mellan ettan och trean i grupp B, där Malmö FF ingår. Allt kommer att avgöras i de två sista omgångarna.

1. FC Köpenhamn, 6 poäng

Möter Lugano (b) och Malmö (h).

Vid seger mot Lugano blir Köpenhamn klart för avancemang till slutspel om MFF samtidigt tappar poäng mot Dynamo Kiev. Även vid förlust eller oavgjort mot Lugano räcker det med seger i den sista matchen för att nå slutspel.

2. Dynamo Kiev, 6 poäng

Möter Malmö (b) och Lugano (h).

Säkrar en slutspelsplats om laget vinner borta mot MFF. Vid förlust måste Dynamo Kiev vinna sista matchen mot Lugano, samtidigt som antingen MFF måste tappa poäng eller Köpenhamn förlora på vägen.

3. Malmö FF, 5 poäng

Möter Dynamo Kiev (h) och Köpenhamn (b).

Har råd att spela oavgjort i någon av matcherna, men behöver då vinna den andra för att nå slutspel. Vid vinst i båda vinner Malmö gruppen. Om MFF inte vinner någon av matcherna blir det inget avancemang.

4. Lugano, 2 poäng

Möter Köpenhamn (h) och Dynamo Kiev (b).

Måste vinna båda kvarvarande matcherna för att ha en chans att nå slutspel.