Detta är en artikel från TT.

Sänkte gamla klubben: "Inte förlorat än"

Telegram från TT / Omni
3 October 2020, 15.14, uppdaterad 3 October 2020, 16.27

3-2 mot Elfsborg - och formstarka Örebro fortsätter att vinna mot topplagen på Behrn arena. 

Samtidigt håller succén i sig för Deniz Hümmet som sänkte klubben som han är utlånad från.  

– Vi har tagit stora kliv som lag sedan jag kom hit. Jag tror inte att jag har förlorat här än, säger Hümmet till TT.    

På lördagseftermiddagen tog Örebro fjärde raka hemmasegern då närkingarna också fått med sig imponerande trepoängare mot topplagen Norrköping, Malmö och Sirius.  

– Vi är jättestarka här. Tänk om man hade fått spela inför publik då hade det varit ännu roligare. Men det är någonting…vi är starka här på hemmaplan.  

Första halvleken var känslofylld och målrik. Redan efter två minuter pekade domaren Fredrik Klitte på straffpunkten efter att ÖSK-försvararen Albin Granlund sprungit ner Rasmus Alm. Anfallaren Per Frick stegade fram, lurade kyligt ÖSK-målvakten Oscar Jansson när han satte första målet från elva meter.  

Men efter drygt en kvart klev Deniz Hümmet fram och såg till att Örebro vände tillställningen - då anfallaren låg bakom två mål på tre minuter. Detta i en väldigt speciell match för Hümmet som i augusti blev utlånad från Elfsborg till Örebro - där han snabbt blivit den stora stjärnan sedan drömdebuten mot Norrköping då han gjorde hattrick.   

Ordnade straff

Det började med att Deniz Hümmet blev fälld och ordnade en straff som Nahir Besara dundrade in intill ena hörnet. 

– Det kommer en boll som jag kan dra på en touch, men jag väljer att skottfinta. Sen försöker jag göra min gubbe och får en touch i ryggen och tappar balansen. Så för mig är det en solklar straff.  

I samband med kvitteringen blev Örebros Jake Larsson knäskada och tvingades byta med nyförvärvet Rasmus Karjalainen. Karjalainen hade bara varit på planen i 18 sekunder då han knoppade in 2-1 och återigen var det Hümmet som låg bakom målet då han kom runt på kanten, chippar in bollen till Rasmus Karjalainen som skarvade in ledningsmålet.  

– Jag ser Rasmus och försöker pricka honom på pannan och det gjorde jag ju. Det var skönt.  

Lånet avgjorde

Men Hümmet var det stora samtalsämnet redan före avspark – eftersom det var osäkert om han skulle få möta sina förra lagkompisar då det funnits en muntlig överenskommelse om att han inte skulle spela matchen. Men i sista stund ändrade sig klubbarna.  

– De hade väl en dialog. Och det var skönt att det löste sig. Det var kul att få spela och extra roligt att möta sina gamla lagkamrater. 

Men efter 38 minuter var det Elfsborgs tur att kvittera när Per Frick först kolliderade med ÖSK-målvakten Oscar Jansson - spelet fortgick och Rasmus Alm kvitterade till 2-2.  

I den 83:e minuten satte Örebros andra höstlån Rasmus Karjalainen punkt när han gjorde sitt andra mål i matchen då han placerade in slutresultatet 3-2 förbi Elfsborgs målvakt Tim Rönning.