SD: Särskilda skolor för kriminella ungdomar

Sverigedemokraterna vill införa särskilda skolor för kriminella ungdomar.

– Skolan ska inte vara en plats för kriminella rekryteringar. Statliga pliktinternat bör införas med disciplinär pedagogisk inriktning, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i sitt tal på Järvaveckan.

Telegram från TT / Omni
4 June 2021, 10.10

Sverigedemokraterna vill införa särskilda skolor för kriminella ungdomar.

– Skolan ska inte vara en plats för kriminella rekryteringar. Statliga pliktinternat bör införas med disciplinär pedagogisk inriktning, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i sitt tal på Järvaveckan.

Skolungdomar som har dömts för brott eller som har konstaterats ha samröre med kriminella gäng ska enligt SD flyttas från sin hemmiljö och skola.

– Det är viktigt att vi drar en röd linje. Att vi tydligt markerar när gränsen för vad som är acceptabelt är överskriden, säger Åkesson.

I ett första steg vill SD införa jourklasser dit stökiga elever flyttas. Där kan de eleverna få särskilt stöd samtidigt som det skapas lugn i den ordinarie klassen.

Krigsliknande tillstånd

Partiet vill dessutom införa förberedelseskolor. De ska vara obligatoriska för nyanlända elever som ännu inte kan svenska eller har kunskap om det svenska samhällets grundläggande funktioner, värderingar och regler.

Jimmie Åkesson skräder inte orden i sitt tal om tillståndet i Sverige.

– Delar av Sverige, vårt land, befinner sig i dag i ett krigsliknande tillstånd. Gator som lämnats över i händerna på gangsters. Kvarter som styrs med järnhand av klanledare. Städer som krackelerar i takt med att otryggheten breder ut sig, säger han.

– Alla dom verkligt stora problem som Sverige står inför, är i princip kopplade till en ansvarslös invandringspolitik och kravlös integrationspolitik, säger Åkesson.

Politikernas fel

Samtidigt framhåller han att det är politiken han skyller på, inte invandrarna.

– Så när ni lyssnar på den rad av misslyckade politiker som gång på gång skriker ut att Sverigedemokraterna skyller allt på invandrarna.Tro inte på dom! Lyssna inte på deras fantasier! Det är nämligen inte sant, säger Åkesson och fortsätter:

– Att nedvärdera människor med utgångspunkt i var man kommer ifrån eller hur man ser ut, det är för oss sverigedemokrater fullständigt främmande. Det finns massor av exempel där invandring varit bra för Sverige.

– Så nej, vi skuldbelägger inte människor för att dom inte är födda här. De vi skuldbelägger är just de politiker som styrt, och som fortfarande styr, vårt land, säger Jimmie Åkesson.

– Till er som har en genuin vilja att bli en del av vår nation. Gör din plikt innan du kräver din rätt. Och kanske det viktigaste av allt: fråga inte vad Sverige kan göra för dig. Fråga vad du kan göra för Sverige, avslutar Jimmie Åkesson.