Foto: Henrik Montgomery/TT

SD-topp fälls för bidragsfusk

Telegram från TT / Omni
02 juli 2019, 20.10

Anne Karlsson, som sitter i Sverigedemokraternas partistyrelse, fälls för 23 fall av bidragsbrott mot Försäkringskassan. Sjukersättningen betalades ut under 2015 och 2016 när Anne Karlsson var deltidssjukskriven samtidigt som hon hade politiska uppdrag. Totalt rör det sig om drygt 90 000 kronor i felaktig ersättning, rapporterar P4 Jönköping.

"Min uppfattning har varit att detta inte är att likställa med förvärvsarbete. Försäkringskassan gjorde dock en annan bedömning av min arbetsförmåga", säger hon i en skriftlig kommentar till TT.

Anne Karlsson får villkorlig dom och dagsböter för bidragsbrotten. Enligt åklagaren var det med uppsåt som Anne Karlsson tog emot sjukpenningen, något som hon tillbakavisar.

"Från partiets sida kommer vi följa upp detta för vidare intern diskussion", skriver SD:s pressekreterare Christian Krappedal i en kommentar till TT.

Förutom uppdraget som ledamot i partistyrelsen är Anne Karlsson gruppledare för Sverigedemokraterna i Värnamos kommunfullmäktige. Hon sitter också i kommunstyrelsen.