Foto: Andreas Hillergren/TT

Seger: ”Folk kommer fram och spontankramar”

Caroline Seger har i sommar varit en firad lagkapten i landslaget – och kom tillbaka till ett Rosengård som fick fira.

Hennes första match efter VM-medaljen slutade 5–0 hemma mot Växjö.

– Jag visste om att det skulle bli en stor omställning, säger Seger.

Telegram från TT / Omni
21 juli 2019, 19.33

När lagkaptenen Caroline Seger stegade fram till straffpunkten och gjorde 5–0 på tilläggstid var det redan klart att Rosengård skulle vinna enkelt.

– Det är ändå hemma som är bäst, konstaterar hon själv efter matchen i Malmö.

Senast den svenska landslagskvartetten Caroline Seger, Zecira Musovic, Nathalie Björn och Anna Anvegård spelade match var det 20 000 åskådare på läktaren i franska Nice. Det var bronsmatch i VM mot England och Sverige vann.

Nu var det omgång åtta i damallsvenskan, Rosengård mot Växjö och 1 644 åskådare. Därmed ett nytt publikrekord för Rosengård den här säsongen.

Men ändå en bit ifrån VM-hettan i Frankrike. 

– Det har aldrig varit så mycket folk på matcherna i damallsvenskan. Jag visste om att det skulle bli en stor omställning och det är en helt annan grej att spela mästerskap. Men det var ändå kul att så många kom i dag. Vi får väl se om de kommer tillbaka, säger Caroline Seger.

Sju lag – fyra poängs skillnad

De flesta som var där fick dock anledning att vara nöjda.

Rosengård spelade med stor frenesi, båda nyförvärven Jelena Cankovic och Sofia Svava visade upp sig från sin bästa sida och låg bakom ett mål vardera. 

Därmed klättrar Rosengård upp till andra plats i den jämna tabellen där bara fyra poäng skiljer mellan de sju främsta lagen.

– Jag kollade tabellen igår för första gången på sex veckor och tänkte, oj det var många lag på 14 poäng. Vi får se vilket lag som drar först, jag gillar att ligga och lura lite på andra plats. Men vi har bara spelat åtta omgångar och det är en lång bit kvar.

”Hinner njuta lite hela tiden”

Hennes fokus ligger på klubblaget och höstens guldstrid nu. Men VM-äventyret ligger trots allt bara ett par veckor bakåt i tiden.

– Jag tycker ändå att jag hunnit smälta det. Man får fortfarande gratulationer, folk kommer fram och spontankramar en på stan. Man hinner njuta lite hela tiden, säger hon. 

Innan matchen fick Caroline Seger och de andra dessutom var sin inslagen present som hyllning för VM-bedriften.

– Jag har inte öppnat den än men jag tror att det är en skål, säger Seger.