Foto: Fredrik Sandberg/TT

Telenor-kunder får TV4-kanaler för streaming

En halv miljon hushåll som är kunder hos Telenor har nu möjlighet att få del av TV4:s kanaler som streamade kanaler. Tidigare var det bara kunderna hos Discovery som hade den rätten.

Telegram från TT / Omni
30 sept. 2020, 09.41

– Nu har Telenor kommit fram till en lösning som gäller streamingkanaler från TV4 – TV4, Sjuan och TV12. Nu arbetar vi med alla stora kanaler, säger Leif Björklund, tv-chef för Telenor Sverige.

Det är krångligt för tv-tittarna numera, konstaterar han.

– I dag behövs en massa appar och en massa lösenord för att få tillgång till olika tv-kanaler. Det märker man inte minst när kreditkortets giltighetstid löper ut. Det är mycket svårt för kunderna. De vill ha allt på samma ställe.

Tidigare har bara Telias kunder, cirka 900 000, haft TV 4:s kanaler som streamingkanaler.

Tele2-ägda Comhem, som är störst med 2,2 miljoner kunder, och trean Telenor, med cirka 500 000 kunder har inte haft den möjligheten.

Bakgrunden är Telias köp av Bonnier Broadcast, där TV4 ingår. Det innebar att TV4-kanalerna skulle erbjudas som streamade kanaler till en enda aktör. Telia valde då att ge Discovery den rätten.

Övriga kunder, som de hos Comhem och Telenor, blev utan. Men nu har alltså Telenor fått till ett avtal som ger möjlighet även för deras kunder att streama kanalerna från TV4.

Mathias Berg, vice vd på TV4, utesluter dock inte att fler liknande avtal kommer till med andra aktörer, som exempelvis Tele2/Comhem.

– För oss är det jätteviktigt att TV4 finns där användarna finns, det är vår ambition. Det här avtalet med Telenor är en viktig händelse. Men avtal kräver dock ömsesidig förståelse och en samsyn om det ekonomiska värdet. Det har vi lyckats få med Telenor, säger Mathias Berg.