Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tilde Johansson skadad i Finnkampen

Tilde Johansson, den unga längdhoppsstjärnan, skadade sig i höger baksida när hon gjorde sitt andra hopp i Finnkampen på Stockholms stadion.

Hon avbröt hoppet och sprang genom hoppgropen samtidigt som hon tog sig mot baksidan på högerbenet.

Telegram från TT / Omni
24 aug. 2019, 19.18

Den 18-åriga Falkenbergshopparen är VM-klar i längd och skulle också ha sprungit korta häcken i Finnkampen, något som inte är troligt nu. Är det en bristning så kan VM i Doha, Qatar, i månadsskiftet september/oktober vara i fara.

Förbundskapten Karin Torneklint visste kort efter att Finnkampen avslutats inte hur allvarligt det var utan säger att man måste invänta en undersökning.

– Klart att man blir orolig, hon är så himla ung och så fantastiskt talangfull och hon har haft sitt viktigaste mästerskap. Är hon inte 100 till VM då ska hon inte åka med. Jag tar det med ro, kommer hon med är det en bonus, gör hon inte det har hon förhoppningsvis tio VM framför sig, säger Torneklint.

Johansson var i ledningen efter första omgången med ett hopp på 6,18. Ett resultat som räckte till en andraplats i grenen som Finland vann med 13–9. Tidigare i sommar har Johansson tagit silver i längd och guld på korta häcken vid U20-EM i Borås. Två gånger har hon förbättrat det svenska juniorrekordet som nu är 6,73.