Tv-bråket kan vara över efter muntligt avtal

Tv-bråket mellan Com Hem och TV4 kan vara över. På fredagskvällen slöts en muntlig överenskommelse mellan parterna som ska ge kunderna tillbaka TV4 och C More under helgen.

Telegram från TT / Omni
20 dec 2019, 19.21

Com Hems och Boxers kunder får tillbaka TV4, C More samt vissa andra TV4-kanaler under helgen. Det är dock fortfarande inte klart exakt när sändningarna återupptas eftersom förhandlingarna fortfarande pågår, enligt Com Hems ägare Tele2.

– Exakt tid kan vi inte säga i nuläget, men så snabbt som möjligt under helgen, säger Louise Ekman på Tele2:s presstjänst.

Tele2 vill inte kommentera hur den muntliga överenskommelsen ser ut, eller om någon av parterna har tvingats backa från sin ursprungliga position.

– Det handlar om en muntlig överenskommelse. Vi slutför förhandlingarna under helgen, så jag kan inte gå in på några detaljer, säger Ekman.

TV4 bekräftar uppgifterna.

"Det har varit tuffa men konstruktiva förhandlingar under eftermiddagen och kvällen", säger TV4:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Inte heller TV4 vill berätta vad avtalet handlar om.

– Vi återkommer när vi har mer att berätta, när det är färdigt, säger TV4:s presschef Charlie Forsberg.

Fakta: Tv-bråket i korthet

Den 5 december varnar Com Hems ägare Tele2 för att TV4 och C More kan försvinna inom kort från Com Hems och Boxers utbud.

Bakgrunden till konflikten är att de inte kan komma överens om villkoren för ett nytt avtal. Tele2 säger att bolaget vill förhandla om nya rättigheter för att kunna satsa på en digitalisering av 1,6 miljoner hushåll under det kommande året. TV4 anser att Tele2 kräver nya rättigheter utan att betala för dem.

Parterna träffas för ett möte, men det leder inte till ett nytt avtal. Klockan 23.59 den 10 december släcker Com Hem TV4:s kanaler och C More. 1,6 miljoner hushåll påverkas av nedsläckningen.

Com Hem och TV4 träffas upprepade gånger under de kommande veckorna, men utan att komma överens.

På kvällen den 20 december meddelar Tele2 och TV4 att ett muntligt avtal har nåtts som kommer leda till att TV4, C More och andra TV4-kanaler återigen börjar sändas från och med den kommande helgen.