Victoria: "Det värmer verkligen"

Solen sken på solen och vindarnas ö när besökarna släpptes in på Solliden till tonerna av folkmusik under den 41:a Victoriadagen.

– Det här har blivit en väldigt fin tradition, sade kronprinsessan till TT.

Telegram från TT / Omni
14 juli 2019, 13.12

Annina Siedentop från Hannover är på semester i Småland och kom hit över dagen. Det är första gången hon besöker Victoriadagen.

– Hon är en väldigt fin människa. Hon är omtyckt i Tyskland, säger hon.

Niklas Larsson från Osby är här för elfte gången och Solveig Aplander Rosencrantz från Helsingborg är här för femte gången.

– Det är ju så roligt att träffa kronprinsessan och kungen och drottningen och prins Daniel, så det kan man gärna vänta någon timme varje år på, säger Niklas Larsson.

– Jag tycker att kronprinsessan är en helt fantastisk kvinna, och ett fint föredöme för alla, säger Solveig Aplander Rosencrantz.

Många presenter

Hon hade med sig en bild på Victoria som hon tog när hon var på besök i Helsingborg i januari, som hon lämnade över tillsammans med lite gula rosor.

– Det är många människor som träffas här varje år, så det är väldigt roligt, säger Niklas Larsson.

Christian Moser och Verena Körbler från Österrike är här för andra gången. De hade med sig ett konstverk i form av en bok samt en bild från sist de var här.

– Jag är ett stort fan av kronprinsessan, hon är så vacker och jag tycker väldigt mycket om henne, säger Verena Körbler.

Klockan 14 kom hela kungafamiljen ut i parken för att möta besökarna.

– Jag vet inte hur många av er som varit här tidigare, men jag har varit här varje år. Hur många det är behöver vi inte säga, sade kungen.

– Jag vill tacka er för att ni kommit hit för att fira lilla mig en sådan här varm sommardag, sade kronprinsessan Victoria.

Victoria: Det värmer

Det var många som ville ta bilder tillsammans med både kronprinsessan och kungaparet. Men även med prinsessbarnen.

TT: Vad betyder firandet på Solliden för kronprinsessan?

– Det här har blivit en väldigt fin tradition, och jag är väldigt ödmjuk inför att folk tar sig tid och engagemanget att komma hit och viga en dag av sin semester för att vara på Solliden. Det värmer verkligen, sade Victoria.

TT: Hur firade kronprinsessan innan hon kom ut och mötte besökarna?

– Jag hade glädjen att få höra min lilla familj sjunga i morse, med tårta. Precis så där som man önskar, sade kronprinsessan innan hon gick vidare för att möta fler av besökarna.