Foto: Magnus Andersson/TT

"Vissa spelare hade tappat förtroendet"

Rikard Norling fick lämna AIK.

Backen Felix Michel medger att vissa spelare hade tappat förtroendet för tränaren.

– Det är aldrig bra, säger han till Länstidningen Södertälje.

Telegram från TT / Omni
28 juli 2020, 22.54

Derbyförlusten mot Djurgården blev droppen. På måndagen fick Rikard Norling sparken av AIK efter en svag inledning på säsongen och kritik mot den allsvenska fotbollsklubbens nya spelsystem.

– Det är en kris för både spelare och fans. Mest för oss spelare. Men när vissa spelare tappar förtroendet, det är aldrig bra, säger Felix Michel till LT och fortsätter:

– Jag tycker att man måste ha tålamod på ett sätt, men tycker ändå att det (tränarbytet) var lägligt på något sätt. Det är skillnad på att tappa förtroendet helt och ha starka åsikter. Men när åsikterna är så starka att man ger upp på planen, att man struntar i att ta sin man-man-markering för att man tycker på ett annorlunda sätt. Det var så emellanåt, men där går gränsen för mig.

Den 26-årige Södertäljesonen kom till AIK för ett år sedan och säger att han fortfarande hade förtroende för Norling, men tycker att det fanns grejer i spelet som hade kunnat ändras.

– Det största problemet var hur sårbara vi var bakåt. Det var alldeles för enkelt att straffa oss och det går inte på den här nivån. Man kanske hade kunnat släppa en spelare längre upp i planen så att man är en extra man där bak. Det blev för sårbart, säger Michel.

AIK ligger tolva i tabellen efter elva matcher.

Det är oklart vem som tar över efter Rikard Norling men U21-landslagets assisterande förbundskapten Bartosz Grzelak har pekats ut som möjlig ersättare.